Tessie

Tessie

Tessie® Prima soluție cu acțiune rapidă pentru probleme legate de separare Tasipimidină 0,3 mg/ml soluție orală Pentru atenuarea pe termen scurt a anxietății situaționale și a fricii la câini.

Anxietatea provocată de zgomote la câine – stai, există un remediu?

Când viața este prea zgomotoasă pentru cei mai buni prieteni ai noștri, poate duce la anxietate.
Anxietatea provocată de zgomote poate fi foarte solicitantă pentru câini și ar trebui luată în serios. Această pagină oferă informații utile despre anxietate și despre cum puteți ajuta. Dacă crezi că animalul tău de companie  suferă de anxietate provocată de zgomot, discută cu medicul veterinar.

Ce este anxietatea provocată de zgomot la câini?

Anxietatea legată de zgomot și/sau comportamentele anxioase sunt denumite în mod obișnuit anxietate de zgomot. În cazuri severe, anxietatea provocată de zgomot este uneori numită aversiune la zgomot, reactivitate la zgomot, sensibilitate la zgomot sau fobie la zgomot.

Anxietatea de zgomot poate afecta câinii de orice rasă, dimensiune și vârstă. Aproximativ jumătate dintre câini vor dezvolta această afecțiune la un moment dat în viața lor. Câinii își exprimă frica de zgomot în multe feluri. Semne minore, cum ar fi linsul buzelor sau căscatul, pot fi dificil de observat ca simptome de anxietate provocată de zgomot. Chiar și simptomele ușoare îți pot face câinele stresat și inconfortabil. O frică severă de zgomot poate face ca un câine să intre în panică și să se rănească, să fugă sau să distrugă lucruri. Oricum, câinele are nevoie de ajutor.

tessie
tessie

Frica de zgomot dispare rareori de la sine. Fără un tratament adecvat, simptomele se pot agrava treptat în timp. Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta câinele.

Frica de zgomote dure și puternice este o reacție naturală, iar câinii caută protecție. Câinii nu pot înțelege că situațiile zgomotoase din viața de zi cu zi sunt de obicei inofensive.

Semne

Există multe semne diferite de anxietate provocată de zgomot la câini. Simptomele variază de la individ la individ, iar intensitatea lor depinde de gradul de anxietate și frica pe care o are câinele.

Semnele nu sunt întotdeauna aceleași. Cazurile severe de tulburare de anxietate provocată de zgomot sunt mai ușor de observat decât cazurile ușoare. Ceea ce poate surprinde chiar și proprietarii este că semnele nu sunt întotdeauna evidente. Experiențele negative pot duce la apariția treptată și la agravarea anxietății cauzate de zgomot dacă nu sunt tratate corespunzător.

Semnele tipice ale fobiei de zgomot la câini includ gâfâitul, tremurul, ascunderea sub mobilier și alte obiecte. Vocalizările sunt, de asemenea, semne comune. Urechile unui câine sunt de obicei trase înapoi, iar câinele poate fi mai dependent de proprietar decât de obicei. Aceste semne de anxietate sonoră sunt destul de ușor de observat.

Unele vocalizări sunt mai subtile, alte semne sunt linsul, înghițitul și căscatul. Încrețirea sprâncenelor și mărirea ochilor pot fi, de asemenea, semne ale fricii de zgomot. Câinele dumneavoastră poate prezenta unul sau o combinație a acestor semne.

Semne:

 • Îngrozit
 • Comportament distructiv
 • Ritmul cardiac crescut
 • Eliminare în casă
 • Urechi turtite și/sau sprâncene brăzdate
 • Ascunzându-se
 • Hipervigilent, privind în multe direcții
 • Linge de buze
 • Comportament de căutare a proprietarului
 • Gâfâind
 • Refuzul să mănânce bunătăți
 • Pasul neliniștit
 • Tremurat / tremurat
 • Vocalizarea
 • „Ochi de balenă”, ochi largi cu părți albe vizibile
 • Căscat

Cauzele declanșatoare

Fobia de zgomot începe atunci când un câine experimentează evenimente traumatice, cum ar fi: o furtună mare și puternică. De cele mai multe ori declanșatorul nu este atât de evident. Unii câini dezvoltă o frică de zgomot în timp. Pentru alții, este evident încă de când sunt pui. Afecțiunea poate avea un aspect genetic. Studiile au arătat mai multe rase, cum ar fi: câinii de turmă tind să se teamă de zgomotele puternice.

În orice caz, este important ca oamenii din preajma câinilor zgomotoși să se comporte normal în situații care induc frica de zgomot. Majoritatea câinilor sunt sensibili la comportamentul proprietarului lor.

Tratamente

Anxietatea de zgomot poate fi tratată în orice stadiu, dar este stresantă pentru câini și ar trebui tratată. Frica de zgomot poate avea un impact negativ asupra sănătății unui câine, mai ales dacă apare frecvent. Opțiunile de tratament includ managementul mediului și modificarea comportamentului, precum și medicamente și alte opțiuni pentru a susține un comportament calm. Combinarea diferitelor opțiuni dă adesea cele mai bune rezultate. Detectarea și tratamentul precoce pot îmbunătăți rezultatele. Fobia de zgomot necesită adesea un tratament pe tot parcursul vieții. Scopul este de a reduce stresul și anxietatea la câini și, în cele din urmă, de a învăța câinii anxioși cum să facă față situațiilor zgomotoase. Dacă este lăsată netratată, anxietatea cauzată de zgomot este probabil să progreseze și, de asemenea, poate predispune câinelui tău să dezvolte alte temeri.

Management de mediu

Unele schimbări de mediu pot fi ajustate cu ușurință, cum ar fi închiderea perdelelor în timpul unei furtuni sau a unui foc de artificii, sau folosirea muzicii de fundal sau a televizorului pentru a îneca zgomotele ciudate. Aceste modificări nu vor vindeca fobia de zgomot la câini, dar pot ajuta la reducerea stresului pe care îl experimentează câinele tău. Managementul mediului este o metodă de tratament pe tot parcursul vieții. În timp, vei afla ce funcționează cel mai bine pentru câinele tău. Evitați zgomotele care provoacă frică și nu vă plimbați câinele în timpul unei furtuni sau a unui foc de artificii. Încercați să creați un loc liniștit, calm și sigur pentru câinele dvs. acasă. Acest loc poate fi patul lui, o cameră întunecată sau un dulap.
Găsește spațiul perfect pentru câinele tău și dresează-l să folosească acel spațiu sigur. Antrenamentul trebuie făcut numai atunci când câinele este relaxat. Încurajează-ți câinele să găsească o jucărie sau un tratament preferat, asociind un loc sigur cu emoții pozitive.
Acaparerea atenției câinelui cu o jucărie sau o joacă preferată îl poate ajuta să-i distragă atenția de la sunete înfiorătoare. Această distragere pozitivă funcționează numai dacă câinele tău nu este deja anxios. Amintiți-vă să vă păstrați calmul. Un comportament calm ajută, de asemenea, câinele să se simtă mai relaxat.

Schimbare de comportament

Schimbarea comportamentului nu este o soluție ușoară. Acesta este un tratament pe termen lung, dar dacă este făcut corect, poate ajuta la calmarea temerilor și anxietăților câinelui tău. Pentru a asigura succesul, vă recomandăm să consultați un medic veterinar specializat în medicina comportamentală înainte de a începe.
Recompensarea câinilor pentru comportamentul relaxant în general este o bună practică. Învață-ți câinele să se relaxeze la comandă, combinând exerciții de relaxare (șezi) cu o mulțime de bunătăți și o pătură moale pentru a crea un spațiu liniștit, calm și sigur pentru câinele tău. Tehnicile de modificare a comportamentului sunt de obicei eficiente atunci când sunt făcute corect. Amintiți-vă să vă păstrați calmul. Observați-vă câinele și aflați ce comportamente îl calmează.

Există două metode principale de modificare a comportamentului, desensibilizarea și contracondiționarea.

În desensibilizare, câinele este expus treptat la sunetul de care i-a fost frică inițial. Începeți de la un nivel scăzut, suficient de jos pentru ca câinele să rămână calm. Creșteți intensitatea sunetului foarte încet în fiecare zi. Continuați să creșteți intensitatea atâta timp cât câinele continuă să rămână calm. Este posibil ca această metodă să dureze câteva săptămâni sau chiar mai mult.

În contracondiționare, câinele este răsplătit cu un răsfăț atunci când nu reacționează cu teamă la un sunet de care i-a fost frică inițial. De exemplu; câinele este expus la un sunet înfricoșător la un nivel de intensitate foarte scăzut. Recompensează-ți imediat câinele pentru că a rămas calm. Când este repetat suficient de des, sunetul va deveni un predictor pentru tratare. Contracondiționarea durează, de obicei, săptămâni sau uneori luni înainte de a da rezultate. Câinele trebuie dresat în diferite situații și numai atunci când este relaxat.

Soluții medicinale

Cereți ajutorul medicului veterinar când gestionați anxietatea provocată de zgomot.

Tessie – soluția orală de tasipimidină este pentru atenuarea pe termen scurt a anxietății situaționale și a fricii declanșate de zgomot sau de plecarea proprietarului și poate fi utilizată după cum este necesar.

Veterinarul tău va ști care tratament se potrivește cel mai bine câinelui tău.

Opțiuni nemedicinale

Opțiuni suplimentare pentru susținerea unui comportament calm

Pe lângă tratamentele medicinale, comportamentul calm poate fi susținut și de opțiuni nemedicinale – de exemplu, suplimente și feromoni. Este bine de înțeles că aceste opțiuni nu îndeplinesc același nivel de cerințe de calitate, eficacitate și siguranță ca medicamentele licențiate, dar pot susține totuși un comportament calm.

Aceste metode nu trebuie considerate ca substitut ale îngrijirii veterinare; doar un medic veterinar sau un specialist în comportament veterinar va putea evalua starea de sănătate a animalului dvs. de companie în mod homeopat și, pe baza acestuia, să aleagă cel mai bun tratament posibil pentru situație.

Suplimente alimentare complementare – acestea sunt de obicei sub formă de recompensă, pulbere sau tablete.

Anxietatea de separare la câini

Câinii sunt animale de haită, așa că nu este de mirare că unii câini suferă de anxietate atunci când sunt separați de oamenii pe care îi consideră a fi membrii ai haitei.
Statisticile arată că aproximativ 14-20%* din toți câinii pot suferi de anxietate de separare, iar 20-40%* dintre câinii văzuți de comportamentaliști vor fi diagnosticați cu această problemă. Vestea bună este că există modalități de a atenua această frică cu ajutorul medicului veterinar dvs. Aflați mai multe despre ce este anxietatea de separare, cum să recunoașteți cele mai comune semne și câteva opțiuni de tratament utile. Să învățăm.

Ce este anxietatea de separare la câini?

Anxietatea de separare este anxietatea extremă pe care o simte un câine atunci când este separat de oameni. Dacă observați că animalul dvs. de companie se plimbă neliniștit sau dând alte semne de anxietate atunci când vă îndreptați spre serviciu sau veniți acasă pentru a găsi casa complet dezordonată, este posibil ca câinele dumneavoastră să sufere de anxietate de separare. Câinele tău nu încearcă să se răzbune pe tine. Aceasta este pur și simplu o situație care îi face pe unii câini extrem de anxioși, iar comportamentul este un semn al suferinței lor. Mai simplu spus, mi-e frică că mă părăsești!

Anxietatea de separare se manifestă adesea foarte dramatic. Vecinii se pot plânge că lătrară cățelul în timp ce sunteți plecat.

E o pacoste pentru vecini! Câinii anxioși pot latră și urla – uneori pentru o lungă perioadă de timp.

Comportament distructiv – Câinii cu anxietate de separare rup adesea lucrurile prin casă când sunt lăsați singuri.

Fuga de la domiciliu – Panica extremă poate face chiar și câinii bine purtați să fugă de acasă.

Comportament posesiv – Câinii cu anxietate de separare sunt adesea foarte atașați de stăpânii lor.

Semne:

 • Îngrozit
 • Ritm cardiac crescut
 • Urechi turtite și/sau sprâncene incrustate
 • Ascunzându-se
 • Hipervigilent, privind în multe direcții
 • Linge de buze
 • Gâfâind
 • Refuzul să mănânce bunătăți
 • Pasul neliniștit
 • Tremurat
 • „Ochi de balenă”, ochi largi cu părți albe vizibile
 • Căscat

Unii câini pot zgâria ușile și ferestrele și se pot răni. Dacă câinele tău prezintă un comportament distructiv în prezența ta, reține că comportamentul nu se datorează anxietății de separare, este doar un simptom.

Câinele dumneavoastră poate prezenta semne de anxietate în multe feluri. De exemplu, un câine cu anxietate de separare se poate agita pe tot parcursul zilei, fără a se putea calma.

Unii câini își exprimă frica părând anxioși sau retrași și ascunzându-se. Este posibil ca aceste comportamente să nu fie atât de deranjante pentru oameni, dar sunt la fel de tulburătoare pentru câini.

Cauze declanșatoare

Unii câini au învățat să facă față separării de oameni mai bine decât alții. Problemele de anxietate de separare pot fi cauzate de:

Atunci când câinii se mută frecvent în case noi.
Perturbații sau schimbări în locuință, cum ar fi pierderea sau mutarea membrilor familiei.
Schimbări majore de program, cum ar fi tranziția la munca.  Câinii adoptați din adăposturi sunt mult mai predispuși să dezvolte anxietate de separare decât câinii care au trăit cu familiile lor toată viața. Anxietatea de separare poate avea și o componentă genetică. Chiar și câinii care nu au învățat niciodată să fie singuri la o vârstă fragedă sunt expuși riscului de a dezvolta anxietate de separare.

Tratament

Începeți tratamentul devreme pentru a nu agrava situația. Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a-ți ajuta câinele să facă față anxietății de separare. Acestea se dovedesc adesea a fi cele mai eficiente atunci când sunt combinate între ele. De asemenea, ar trebui să vă consultați cu medicul veterinar care vă poate ajuta să veniți cu un plan de tratament care să includă cele mai bune opțiuni de tratament pentru câinele dvs.

Scopul tratamentului este de a reduce anxietatea și agitația câinelui tău atunci când pleci de acasă, făcând situația mai gestionabilă atât pentru tine, cât și pentru câinele tău.

Schimbare de comportament

Consolidezi inconștient comportamentul de frică al câinelui tău? Dacă răspundeți la plâns sau lătrat arătându-vă afecțiunea câinelui, este posibil să înrăutățiți problema prin răsplătirea comportamentului anxios. Același lucru este valabil și dacă ești prea entuziasmat să-ți vezi câinele când ajungi acasă. Acest lucru poate crește sentimentul că ieșirea este o problemă. Dacă îți pedepsești câinele pentru că a făcut mizerie în timp ce ești afară, vei contribui la anxietatea lui, ceea ce va înrăutăți problema. Cel mai important este să-i arăți că, indiferent de cum se comportă câinele tău sau de ce face câinele tău, stai calm și că totul va fi bine.

Sfaturi pentru schimbarea comportamentului

Scopul modificării comportamentului este de a ajuta câinii în situații stresante, cum ar fi: plecarea proprietarului. Prin urmare, câinii ar trebui să fie recompensați pentru un comportament calm, indiferent dacă este voluntar sau la comandă.
Există și alte tehnici care pot fi folosite pentru a modifica comportamentul. Consultați medicul veterinar sau medicul veterinar pentru mai multe informații.
Anxietatea de separare poate fi tratată cu medicamente eliberate pe bază de rețetă. Este important să consultați un medic veterinar cât mai curând posibil, deoarece orice întârziere a tratamentului eficient poate agrava problema. Un medic veterinar poate alege cea mai bună opțiune pentru câinele dvs.

În prezent, există trei medicamente aprobate pentru tratamentul anxietății de separare la câini:
clomipramină, fluoxetină, tasipimidină. Aceste medicamente au fost riguros testate și evaluate pentru eficacitate și siguranță, în special la câini.

Dacă bănuiți că animalul dumneavoastră de companie are anxietate de separare, contactați-vă acum medicul veterinar.

Folosim fisiere tip cookie pentru cea mai buna experienta. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra.
Produs adaugat
Produsul se afla deja in favorite.

Cos de cumparaturi

închide