search

Sodiazot 250ml

31,55 lei

Supliment nutrițional  pentru câini, pisici, cai si porumbei, cu rol de reglare a funcției hepato-digestive

Cantitate
In stoc

  Livrare gratuita si rapida

Livram rapid comenzile inregistrate. Comenzile peste 100 lei beneficiaza de livrare gratuita.

  Serviciu clienti 24/7

Ai intrebari? Scrie solicitarile tale intr-un mesaj scris sau, mai bine, suna-ne imediat.

  Drept de retur

Posibilitate de retur a produselor in 14 zile de la primirea comenzii dumneavoastra.

Substanțe active/ 1L

 

Lizină ........................ 20g

Sorbitol ..................... 600g

Extracte vegetale (Kinkeliba, Cynara, Orthosiphon, Rozmarin, Boldo) ....... 35ml

 

Indicații terapeutice

 

Combinația de 5 extracte vegetale, lizină și sorbitol îi oferă produsului Sodiazot următoarele proprietăți terapeutice:

 

- coleretic: mărește secreția biliară

- colagog: stimulează secreția enzimelor pancreatice cât și secreția hormonilor digestivi, în special a colecistochininei, pancreoziminei, care stimulează contracția vezicii biliare, favorizând golirea acesteia.

- stimulator al sistemului imunitar și al apetitului: prin intermediul lizinei, care asigură o recuperare rapidă a sintezei de proteine endogene în cadrul afecțiunilor digestive, ajutând la menținerea unei greutăți corporale fiziologice. Totodată, lizina acționează prin stimularea poftei de mâncare.

- diuretic: eliminat fără modificări prin intermediul sistemului renal, ajută la creșterea osmolarității pancreatice și implicit a volumului de urină și evită formarea de calculi renali

- suport energetic: sorbitolul difuzează în spațiul extracelular și este metabolizat la nivel hepatic prin transformarea lui în fructoza -> glicogen -> glucoză (asimilată de către celule pe post de combustibil)

 

Kinkeliba ( Combretum micranthum) face parte din Fam. Combrataceae și este un arbust care crește în mediul de savană din Africa. Kinkeliba este cunoscută pentruproprietățile sale diuretice, purificatoare și digestive. În Africa de Vest, este folosită în medicina tradițională pentru proprietatea sa de a fi un bun diuretic și colagog, fiind recomandat în caz de indigestie/ constipație.

 

Constituenții săi principali ( tanini, betaină, nitrat de potasiu) sunt recunoscuți pentru următoarele proprietăți : colagog, diuretic, dezinfectant, purgativ și au următoarele indicații: insuficiență hepatică, colelitiază, constipație.

 

Cynara este un gen de plante perene care fac parte din Fam Asteraceae, nativă regiunii mediteraneene/ Insulele Canare. Printre speciile acestui gen se numără Cynara cardunculus, (cunoscută sub numele de Cardon și crescută pe post de legumă ) și Cynara scolymus/ Anghinare.

 

În Franța, nota explicativă a Agenției pentru Medicamente (1998) menționează faptul că frunza de anghinare:

- facilitează funcțiile de eliminare urinară și digestivă

- are acțiune coleretică la nivelul canalului biliar

- încurajează eliminarea apei pe cale renală

 

Constituenții săi principali ( glucozida- cinarină și complexul sărurilor de potasiu, magneziu și sodiu) sunt recunoscuți pentru următoarele proprietăți: coleretic & colagog, diuretic, stimulent al poftei de mâncare, laxativ, tonic, prevenirea acumulării în exces de colesterol.

 

Indicațiile terapeutice ale acestei plante sunt: steatoza hepatică, icter, calculi urinari, hipercolesterolemie, disfuncții hepato-renale, hiperuricemie.

 

Boldo este o specie de arbore care aparține Fam. Monimiaceae, nativă din Chile. Frunzele sale, care au o puternică aromă lemnoasă, sunt folosite în scop culinar, mai ales in America Latină. În mod tradițional, planta este folosită pentru facilitarea funcțiilor de eliminare digestivă și urinară.

 

Constituenții săi principali ( alcaloid- boldină, glucozidă - boldoglucina și uleiuri esențiale) au următoarele proprietăți recunoscute: coleretic, colagog, diuretic, stimulent general.

 

Indicațiile acestei plante includ: insuficiență hepatică, calculi biliari, infecții ale tractului urinar, cistita.

 

Orthosiphon aristatus este denumit și "ceai de Java" datorită originii sale indoneziene. Frunzele și florile au proprietăți diuretice și colagoge și sunt folosite în dietele de slabire.

 

Constituenții săi principali ( alcaloid - ortosifonina, surfactant- saporina, uleiuri esențiale, săruri minerale) au următoarele proprietăți recunoscute: diuretic azoturic, uricolitic, colagog, antidispeptic, calmarea durerilor în caz de cistită.

 

Indicațiile acestei plant includ: insuficiență hepatică, hiperuricemie, calculi renali, cistită.

 

Rozmarinul este o plantă folosită în medicina naturistă. Studiile recente au demonstrat efectele sale asupra diferitelor părți ale corpului. Fiind un bun coleretic și hepatoprotector, activează procesul de digestie și implicit activitatea vezicii biliare.

 

Constituenții principali ( uleiuri esențiale terpene - pinen, camfen, cineol, borneol) sunt recunoscuți pentru următoarele proprietăți: colagog, coleretic, stomahic, antidispepsic, stimulent general, antidiareic antifermentiscibil, diuretic și sudorific).

 

Indicațiile acestei plante includ: insuficiență hepatică, hepatită, obstrucție biliară, colelitiază, dispepsie atonică, astenie).

 

Sinteza proprietăților extractelor vegetale

 

 

 

Diuretic

Colagog

Coleretic

Antidispeptic

Kinkeliba

++

++

0

0

Cynara

+

++

++

0

Orthosiphon

++

+

0

+

Rozmarin

0

+

++

+

Boldo

+

++

+

0

 

 

 

 

 

 

Specii țintă: câini, pisici, cabaline, porumbel

 

Modalitate de administrare și dozare

 

câine: 5- 15ml/ zi, timp de cel puțin 5 zile

pisică: 2,5 - 5ml/ zi, cel puțin 5 zile

cabaline (tineret/ adulți): 20-50ml/ zi, cel puțin 5 zile

porumbei: 1,5- 2 ml/ 1L apă de băut

 

Modalitate de prezentare

Flacon 250ml, 1L, 5L

 

Producător: Laboratoires Biove, Franța

Unic importator: Montero Vet, Celofibrei nr 25-27, Bragadiru, Ilfov

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.